Hakkımda

20 Haziran 2009 Cumartesi

YouTube'da neler oluyor? Zarar ne kadar?


Ülkemizde hala erişime kapalı Youtube para kaybediyor. Fakat Google bu miktarın sadece başkalarının bilmesi istediği kadarını belirtiyor olabilir.

Nisan ayında alanında uzman araştırmacıların belirttiğine göre Google Youtube üzerinden 270 milyon dolar kazanırken toplam 711 milyon dolar harcama yaptı. Tamı tamına 471 milyon dolar zarar! Fakat RampRate'in açıklamasına göre bu miktar 471 milyondan daha fazla. Yaklaşık olarak 645 milyon dolar kaybın olduğunu savunan RampRate bu kayıpların büyük miktarını, verilerin depolanmak üzere kullanıldığı veri merkezleri ve bant genişliği satın alınması ile açıklıyor.

Google Youtube üzerinden ne kadar kayba uğradığını açıklamıyor fakat Google Finans İşleri Müdürü Patrick Pichette "Youtube üzerine yapılan yorumlarda genellikle abartı var." açıklamasında bulundu ve sözlerine şöyle devam etti "Genelde masraf araştırması yapanlar sadece veri depolama ve bant genişliğini göz önünde bulunduruyor ama biz bütün detaylar üzerinde duruyoruz. Dolayısıyla harcamalarımızı çok iyi biliyoruz."

Youtube'a yapılan harcamaların miktarı konuşula dursun, Google'ın siteye reklam verecek müşteri bulmakta zorlandığı bir gerçek.

Google'dan resmi bir açıklama gelmese de bir çalışanın Associated Press'e yaptığı açıklamaya göre Google, Youtube üzerinden milyonlarca reklamı, sitenin yaşadığı kayıbı önlemek için yayınlıyor. Ayrıca "Ortaklarımızın reklamlardan kazanç sağlamasını istiyoruz, çünkü bu sayede bizde kazanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder